در آستانه سومین نشست دوحه، جان بولتن؛ مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید می گوید: «انتظار ندارم در کنفرانس سوم دوحه اتفاقات مثبتی رخ بدهد.»
به گزارش انصار، سازمان ملل متحد اعلام کرده است که سومین کنفرانس دوحه به تاریخ ۳۰ جون و اول جولای برگزار خواهد شد و از طالبان نیز در این نشست دعوت شده؛ اما حکومت طالبان تاکنون پاسخ قطعی نداده که در این کنفرانس اشتراک خواهد کرد یا خیر.
مقامات حکومت طالبان گفته اند تا زمانی که شرایط آنان و در درجه نخست، به رسمیت شناختن حکومت آنها به عنوان حکومت قانونی افغانستان برآورده نشود، در این نشست شرکت نخواهند کرد.
شماری از مقامات پیشین ایالات متحده و افغانستان به این باور اند که موضع انعطاف ناپذیر حکومت طالبان نشان می دهد که نمی توان انتظار مثبتی از نشست سوم دوحه داشت.
جان بولتن، مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید، در مصاحبه ای با صدای امریکا گفت: «انتظار ندارم در کنفرانس سوم دوحه اتفاقات مثبتی بیشتر از هر رویداد دیگر رخ بدهد. فکر می کنم که حکومت طالبان آشکارا از این فرصت برای به دست آوردن مشروعیتی استفاده می کنند که در حال حاضر ندارند و سزاوار آن نیستند، زیرا آن ها مواد توافق نامه خروج ایالات متحده و ناتو از افغانستان را زیر پا گذاشته اند.»
بولتن همچنین در مورد اقدام روسیه مبنی بر حذف احتمالی طالبان از فهرست سازمان های تروریستی ابراز نگرانی کرد.
او گفت که چنین اقدامی می تواند سبب شود که مسکو حکومت طالبان را به عنوان حکومت قانونی افغانستان به رسمیت بشناسد و سپس چین با در نظرداشت منافع خود دست به اقدام مشابه خواهد زد.
مشاور پیشین امنیت ملی امریکا افزود: «بنابراین، این گام هایی است که راه را به سوی خواسته های طالبان باز می کند و آن ها از آن با دیگر کشورهای منطقه استفاده می کنند. به همین دلیل، بسیار مهم است که ایالات متحده به صراحت بگوید، ما چنین اقداماتی را برای مشروعیت بخشیدن به حکومت طالبان انجام نمی دهیم. ما آن ها را به عنوان حکومت افغانستان به رسمیت نمی شناسیم...و صحبت با آن ها واقعا چیزی را حل نمی کند.»
مقام های حکومت طالبان تا حالا به صورت رسمی در مورد اشتراک و یا عدم اشتراک در کنفرانس دوحه موضع خود را اعلام نکرده اند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/31825